Suomi.fi uudistuu kesän 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palvelut aiheittain / Laki ja oikeusturva / Kansalaisuus, kielet ja vähemmistöt

Kansalaisuus, kielet ja vähemmistöt

Suomen kansalaisuuden voi saada joko automaattisesti tai hakemuksesta tietyin ehdoin. Suomi hyväksyy myös kaksoiskansalaisuuden eli sen, että henkilöllä on sekä Suomen että toisen maan kansalaisuus.

Suomen kansalliskielet ovat suomi ja ruotsi. Kielivähemmistöjä ovat mm. saamelaiset, romanit ja viittomakieliset.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu valvoo yhdenvertaisuuslain noudattamista. Syrjinnän kohteeksi joutunut voi kääntyä yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston puoleen.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

 • Koko maa

 • Asiointikielitieto väestötietojärjestelmään.  sähköinen asiointi
  Helpoiten ja nopeasti teet asiointikielitiedon lisäämisen tai muuttamisen väestötietojärjestelmään Väestörekisterikeskuksen maksuttomassa Omien tietojen tarkastus - palvelun Ilmoita itse -osiossa. Tunnistautumista varten tarvitset joko henkilökortin ja...
  Maistraatit
 • Ulkomaalaisen rekisteröinti-ilmoitus  lomake
  Ulkomaalaisen, jonka oleskelu Suomessa on tarkoitettu kestämään tai on kestänyt vähintään yhden vuoden, on ilmoitettava henkilötietonsa väestötietojärjestelmään rekisteröintiä varten. Muusta ulkomaalaisesta voidaan tallettaa väestötietojärjestelmään t...
  Maistraatit
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.