Etusivu / Palvelut aiheittain / Asuminen ja rakentaminen / Väestötiedot

Väestötiedot

Valtakunnalliseen väestötietojärjestelmään tallennetaan suomalaisten sekä Suomessa pitkään asuvien ulkomaalaisten henkilötietoja. Järjestelmää ylläpitävät maistraatit ja Väestörekisterikeskus.

Väestötietojärjestelmään tallennetaan muiden muassa nimi, henkilötunnus, kotikunta, osoite, kansalaisuus, äidinkieli, perhesuhteet sekä syntymä- ja kuolintiedot. Lapsen huoltajien pitää ilmoittaa lapsen nimet ja äidinkieli väestötietoihin kahden kuukauden kuluessa lapsen syntymästä.

Maistraatista voi tilata virkatodistuksen eli otteen väestötietojärjestelmästä. Maistraatin kautta hoidetaan myös nimenmuutokset, vihkimistä edeltävät avioliiton esteiden tutkinnat ja perukirjojen osakasluetteloiden vahvistamiset. Maistraatit vastaavat lisäksi mm. holhousasioista, tietyistä rekistereistä, siviilivihkimisistä ja julkisen notaarin tehtävistä.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Tulosta
Lähetä Suomi.fi-linkki
X
 
 

Lähetä Suomi.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän Suomi.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai lähettää sen sähköpostitse haluamillesi vastaanottajille. Voit myös jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

XML Sivu päivitetty 09.10.2014
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.

Suomi.fi-toimitus | Valtiokonttori