Etusivu / Palveluoppaat / Viittomakielisen palveluopas / Tietoa Suomi.fistä (viittomakielellä)

Tietoa Suomi.fistä (viittomakielellä)

Tietoa Suomi.fistä

Suomi.fi on yhteinen osoite julkishallinnon palveluihin. Sisältö koostuu asiointipalveluiden ja lomakkeiden lisäksi teksteistä, palvelutietolinkeistä sekä uutisista.

Portaalissa on neljätoista palveluaihetta sekä palveluoppaat viittomakielisille ja ikääntyville, työttömälle sekä vakavasti sairastuneelle. Suomi.fi palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Palveluaihesivujen sisältö muodostuu teksteistä sekä linkeistä palveluihin. Linkeistä ilmoitetaan aina otsikko, lyhyt kuvaus linkin sisällöstä sekä tiedosta vastaava taho.

Linkit sisältävät valtionhallinnon, kuntien tai kansalaisjärjestöjen tuottamaa tietoa. Kaupallisia tai yksityisten ihmisten verkkosivuja ei linkitetä Suomi.fihin.

Asioi verkossa -osio tarjoaa valtionhallinnon ja kuntien asiointipalveluja ja tulostettavia lomakkeita sekä Asiointitilin, jonne saat itseäsi koskevat viranomaispäätökset sähköisesti paperipostin sijaan

Valtio ja kunnat -osio käsittää Suomen julkishallintoa ja yhteiskuntaa kuvaavan sisällön sekä yhteystiedot virkamiehille. Osiosta pääset kuntien Suomi.fi-sivuille, joilta löydät kunkin kunnan asiointipalvelut ja lomakkeet sekä palvelut aiheittain.

A–Ö-hakemiston avulla voi etsiä tietoa Suomi.fistä asiasanojen, organisaatioiden tai kuntien nimillä.

Sivuston käyttäminen

 

Suomi.fi-portaalista voi hakea tietoa selaamalla eri palveluaiheiden sivuja, A-Ö-hakemiston, sivukartan tai hakutoimintojen avulla.

Sivustolla voidaan liikkua esimerkiksi sivun vasempaan reunaan avautuvan valikon tai ylälaidan linkkipolun avulla. Linkkipolku auttaa käyttäjää hahmottamaan omaa sijaintiaan sivustolla.

Sivujen tekstikokoa on mahdollista pienentää tai suurentaa sivujen oikeassa yläkulmassa olevien painikkeiden avulla.

Portaalin sivujen alalaidasta löytyy Tulosta-linkki, jonka avulla sivun asiasisällön voi tulostaa ilman sivun navigaatiota.

Portaalin sivujen alareunan Jaa tämä sivu -toiminnolla sivun voi jakaa käytetyimmissä sosiaalisen median palveluissa tai sähköpostitse.

Suomi.fi-portaalista voi antaa palautetta yleisellä tai sivukohtaisella palautelomakkeella.

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.