Etusivu / Palveluoppaat / Viittomakielisen palveluopas

Viittomakielisen palveluopas

Viittomakielisen palveluopas kokoaa yhteen julkishallinnon ja järjestöjen tuottamat verkkosivut, joissa tieto esitetään viittomakielellä.  Mukana on myös verkkosivuja, joissa on viittomakielisten elämän ja arjen kannalta tärkeitä hankkeita, tietoja ja palveluja. Palvelut on koottu yhteistyössä Kuurojen Liiton kanssa. Sisältö on jaoteltu Suomi.fin palveluaiheiden mukaan.

Suomalaisen viittomakielen käyttäjiä on noin 14 000, joista noin 5 000 on viittomakieltä äidinkielenään tai ensikielenään käyttäviä kuuroja. Viittomakieli kuuluu Suomessa kymmenen suurimman äidinkielen joukkoon. Se on yksi Suomessa käytettävistä vähemmistökielistä.

Äidinkielenään viittomakieltä käyttävät ne kuurot, joilla on kuurot vanhemmat. Viittomakieli voi olla äidinkieli myös sellaiselle kuulevalle lapselle, jonka vanhemmista toinen tai molemmat ovat kuuroja. Kuulevien vanhempien kuuroille lapsille viittomakieli on ensikieli ja toimii heidän äidinkielenään.

Perhe- ja sosiaalipalvelut

Terveys ja ravinto

Laki ja oikeusturva

Turvallisuus ja järjestys

Opetus ja koulutus

Kulttuuri ja viestintä

Tulosta
Lähetä Suomi.fi-linkki
X
 
 

Lähetä Suomi.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän Suomi.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai lähettää sen sähköpostitse haluamillesi vastaanottajille. Voit myös jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

XML Sivu päivitetty 24.06.2014
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.

Suomi.fi-toimitus | Valtiokonttori