Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palveluoppaat / Ikääntyvän palveluopas / Terveyteni / Terveyttä elämäntavoista

Terveyttä elämäntavoista

Terveydestä huolehtiminen kannattaa aina, sillä hyvät elämäntavat auttavat elimistöä torjumaan sairauksia tai hidastamaan niiden etenemistä tai oireita. Terveellisiin elämäntapoihin panostaminen tuo myös hyvää oloa – se on itsestään huolehtimista ja välittämistä. Kun jaksaa liikkua, saa riittävästi unta ja energiaa ruuasta, arki sujuu helpommin ja on mahdollisuus tehdä mukavia asioita elämässään.

Terveellisiin elämäntapoihin kuuluu säännöllinen liikunta, monipuolinen ravinto ja alkoholin kohtuukäyttö. Tupakoinnin lopettaminen on erittäin suositeltavaa ikääntyneille. Terveelliset elintavat ehkäisevät muun muassa korkeaa verenpainetta. Tärkeintä on se, että fyysinen aktiivisuus – esimerkiksi kävely – on säännöllinen osa elämää.

Terveellisiin elämäntapoihin liittyy myös henkinen ja sosiaalinen hyvinvointi, eli ystävyys- ja sukulaissuhteet, kulttuuriharrastukset tai erilaiset yhdessä tekemisen muodot, vaikkapa järjestötoiminta. Katso näistä lisää Ikääntyvän palveluoppaan sivulta Henkinen hyvinvointini.

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.