Etusivu / Palveluoppaat / Ikääntyvän palveluopas / Terveyteni / Sairauksien ennaltaehkäisy ja hoito / Syöpä

Syöpä

Syöpien hoitokeinot kehittyvät koko ajan vauhdilla, ja valtaosa syöpätapauksista saadaan nykyään parannettua. Vaikka taudista ei paranisi, sen leviämistä osataan nykyään tehokkaasti hidastaa ja oireita hoitaa. Tietoa eri syöpätaudeista, oireista ja tutkimuksiin hakeutumisesta löytyy internetistä syöpäjärjestöjen kotisivuilta. Järjestöjen kautta saa apua monenlaiseen tilanteeseen, kuten juuri diagnosoituun syöpään, hoitovaiheessa olemiseen ja läheisen syöpäsairauteen.

Syöpätaudit ovat monimuotoinen ryhmä sairauksia, joiden alkuperäiset syyt, eteneminen, oireilu ja hoito poikkeavat paljon toisistaan. Myös hoitoennusteet vaihtelevat paljon syöpätyypistä riippuen. Monet pahanlaatuiset kasvaimet, kuten eturauhassyöpä, rintasyöpä ja paksusuolen syöpä, yleistyvät vanhetessa.

Syövän syntyyn vaikuttaa perimä, elintapoihin liittyvät tekijät, ympäristötekijät ja joukko muita - esimerkiksi virusinfektioita ja hormonaalisia - tekijöitä. Läheskään kaikkia syöpätautien syitä ei tunneta. Erilaisia syöpiä on noin 200.

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.