Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palveluoppaat / Ikääntyvän palveluopas / Terveyteni / Sairauksien ennaltaehkäisy ja hoito / HRO - Hauraus-raihnaus-oireyhtymä

HRO - Hauraus-raihnaus-oireyhtymä

HRO on vasta melko hiljattain oireyhtymäksi tunnistettu tila, jota on aiemmin kutsuttu usein vanhuudenheikkoudeksi. Sen oireisto voi olla monimuotoinen, ja sitä ei useinkaan aina osata diagnosoida tai hoitaa, vaikka kyse on varsin yleisestä sairaudesta. Vaikka HRO:ta esiintyy myös ylipainoisilla, painon putoaminen on usein merkki alkavasta hauraus-raihnausoireyhtymästä. Ruoka ei maistu, liikunta vähenee ja lihakset surkastuvat.

Laitosten ja hoivakotien asukkaista monilla on HRO. Vanhuusiän aliravitsemus tai erilaiset elämäntapatekijät, kuten huono ruokavalio tai liikunnan puute aiemmin elämässä, voivat altistaa sairaudelle. Hoitona voidaan käyttää liikuntaa ja lihasvoimaharjoittelua, proteiinivajauksen korjaamista ja lisäravinteita sekä myös hormoni- tai muuta lääkehoitoa.

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.