Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palveluoppaat / Ikääntyvän palveluopas / Raha-asiani / Verotus / Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen voit tehdä verotuksessa kotitaloustyöstä, kuten siivous-, hoiva- ja hoitotyöstä sekä kunnostustyöstä tai tietotekniikan asennuspalveluista. Lääkärin, hierojan, fysioterapeutin, sairaanhoitajan tai kampaaja/parturin palvelut eivät oikeuta vähennykseen. Vähennys on 45 prosenttia arvonlisäverollisesta työkorvauksesta. Verovähennys voi olla 2 400 euroa vuodessa, puolisoilla yhteensä 4 800 euroa vuodessa.  Kalenterivuosikohtainen omavastuuosuus on 100 euroa.

Kotitalousvähennyksen voit halutessa lisätä suoraan verokortin pidätysprosenttiin, kun työ on tehty ja lasku maksettu. Näin saat verohyödyn nopeammin itsellesi. Verokorttimuutoksen voi tehdä myös Verohallinnon verkkopalvelussa, jos käytössäsi on verkkopankkitunnukset.

Myös omaiset voivat käyttää omaa kotitalousvähennystään omien ikääntyvien vanhempien, isovanhempien tai appivanhempien kotitaloustöihin. Kotitalousvähennystä ei myönnetä palvelusetelin omavastuuosuuden kustannuksiin.

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.