Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palveluoppaat / Ikääntyvän palveluopas / Raha-asiani / Vakuutukset

Vakuutukset

Eri vakuutusmuodot, vakuutusehdot, korvaussummat ja omavastuuosuudet vaihtelevat vakuutusyhtiöittäin. Vakuutusten vertaileminen ja kilpailuttaminen on tärkeää. Usein se on kuitenkin melko vaikeaa, koska vakuutustuotteita on hyvin monenlaisia ja niihin sisältyvät ehdot joskus hankalasti ymmärrettäviä.

Jos hankit kaikki vakuutukset ja pankkipalvelut samasta paikasta, voit ehkä saada keskittämisestä säästöä. On kuitenkin hyvä aina arvioida kriittisesti tietyn vakuutustuotteen tuomaa turvaa suhteessa sen hintaan.

Kysy rohkeasti, jos et ymmärrä vakuutustermejä. Pyydä myyjältä vakuutusta koskeva tuoteseloste ja tutustu siihen huolellisesti ennen sopimuksen allekirjoittamista. Muista, että sopimusta ei ole pakko tehdä ensimmäisessä neuvottelussa, vaan voit pyytää asiakirjat kotiin luettavaksi. Jos sopimusta on vaikea ymmärtää, pyydä joku avuksesi. Voit ottaa yhteyttä Vakuutus- ja rahoitusneuvontaan, jos sinulla on vakuutusasioihin liittyviä kysymyksiä.

On tärkeää tarkastaa aika ajoin, esimerkiksi eläkkeelle jäädessä, että omat vakuutusasiat ovat ajan tasalla. Moni ei esimerkiksi huomaa muuttaa vapaa-ajan vakuutustaan täysajan tapaturmavakuutukseksi, kun elämäntilanne muuttuu. Vakuutusyhtiöillä on kuitenkin erilaisia vakuutusten myöntämiseen ja voimassaoloon liittyviä ikärajoja.

Naisten ja miesten vakuutusmaksut ovat uuden lainsäädännön mukaan samansuuruisia. Tämä muutos koskee uusia ja vuosittain uusiutuvia vakuutuksia. Miehiltä ja naisilta on peritty aikaisemmin tietyistä vakuutuksista erisuuruisia hintoja. Esimerkiksi naisten henkivakuutusmaksut ovat saattaneet olla halvemmat kuin miehillä, kun taas naiset ovat joutuneet maksamaan enemmän sairauskuluvakuutuksista.

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.