Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palveluoppaat / Ikääntyvän palveluopas / Raha-asiani / Talous tasapainossa / Apua taloudellisissa ongelmissa

Apua taloudellisissa ongelmissa

Jos tarvitset apua maksuongelmissa, ota yhteys kotikuntasi lakisääteiseen talous- ja velkaneuvojaan. Neuvoja auttaa kokonaistilanteen selvittämisessä, velkojen järjestelyissä ja kertoo muista mahdollisista tukipalveluista. Neuvonta on maksutonta. Myös Takuu-Säätiö voi kenties auttaa sinua ylivelkaantumistilanteessasi.

Jos laskujen tai velkojen maksaminen käy täysin ylivoimaiseksi, on mahdollista esimerkiksi sopia velkojan kanssa maksuajan pidentämisestä tai yhdistää luotot tai velat ja tehdä uudet takaisinmaksujärjestelyt. Vaikeassa ylivelkaantumistilanteessa voi myös eläkeläinen tietyin edellytyksin päästä velkajärjestelyyn, jonka vahvistaa tuomioistuin.

Joskus tilapäisenä apuna voi olla toimeentulotuki. Lisäksi jotkut kunnat myöntävät niin sanottua sosiaalista luototusta vähävaraisille ihmisille, jotka eivät voi saada muuta luottoa. Sitä voidaan myöntää pieniin kodinhankintoihin ja/tai kunnostustöihin. Toimeentulotukea ja sosiaalista luottoa kysytään kunnan sosiaalivirastosta.

Jos rahatilanteesi heikkenee äkillisesti niin paljon, että edes ruokaan ja asumiskuluihin ei ole rahaa, ota ensin yhteyttä sosiaalivirastoon.

Vähävaraiset eläkeläiset voivat myös saada ruoka-apua omalta seurakunnalta, Pelastusarmeijalta tai muilta paikallisilta yhteisöiltä, joista voit kysyä seurakunnan diakoniatyöntekijöiltä. Yhdistykset ja seurakunnat jakavat ruokakasseja tai osto-osoituksia kauppoihin.

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.