Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palveluoppaat / Ikääntyvän palveluopas / Raha-asiani / Eläkkeelle / Miten haen eläkettä?

Miten haen eläkettä?

Kaikkia eläkkeitä on aina haettava Kelalta tai omista eläkelaitoksista, eli niitä ei aleta maksaa automaattisesti. Erilaisilla eläke-etuuksilla on omat hakemuslomakkeensa. Työ- ja kansaneläkettä haetaan kuitenkin samalla lomakkeella. Paperilomakkeita saat eläkelaitosten palvelupisteistä ja Kelasta.

Kaikkia eläkkeitä voi myös hakea internetissä täytettävällä ja tulostettavalla verkkolomakkeella. Verkkolomakkeisiin pääset verkkopalvelu Työeläke.fissä tai Kelan verkkosivuilla olevasta Lomakkeet-linkistä. Vanhuuseläkehakemuksen voi tehdä tunnistautumalla hakemispalvelussa henkilökohtaisilla verkkopalvelutunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla (HST-kortti). Hakemispalvelussa on yksityiskohtaiset ohjeet hakemuksen täyttämiseen. Hakemuksen esitäytetyt tiedot saadaan Eläketurvakeskuksesta ja Kelasta.

Työeläkelaitoksilta saat myös työeläkekortin, kun siirryt eläkkeelle. Katso työeläkekortista lisää Ikääntyvän palveluoppaan sivulta Eläkeläisalennukset.

  • Eläketurva  linkki
    Eläketurvan perusteet sekä kansaneläkkeen määrä ja hakeminen. Lyhyesti myös tietoa erilaisista työeläkkeistä.
    Kansaneläkelaitos Kela
  • Työeläke.fi  linkki
    Koko työeläkejärjestelmän, yksityisen ja julkisen sektorin palvelusivusto. Sisältää myös henkilökohtaisia, tunnistusta vaativia palveluja, kuten työeläkeotteen tarkistamisen.
    Eläketurvakeskus ETK
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.