Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palveluoppaat / Ikääntyvän palveluopas / Oikeuteni / Oikeusapua ja neuvontaa

Oikeusapua ja neuvontaa

Monissa kaupungeissa voit saada yleistä oikeudellista apua seniorineuvonnan kautta löytyvästä oikeusneuvonnasta. Kaupunkien ja kuntien vero- ja lakineuvonta voi olla ilmaista puhelinaikaa tai niihin voi sopia henkilökohtaisia käyntiaikoja. Henkilökohtaiset neuvonta-ajat ovat hyvin suosittuja.

Monissa suuremmissa kaupungeissa asianajajat antavat yleisluontoista maksutonta neuvontaa. Päivystysajoista ja kaupungeista saat lisätietoa Suomen asianajajaliiton sivuilta.

Naisasialiitto Unionin juristipäivystys antaa maksutonta yleisluontoista neuvontaa naisille. Toimeksiantoja ei tehdä näissä päivystyksissä.

Ota yhteyttä asianajotoimistoon, jos tarvitset apua erilaisten asiakirjojen, esimerkiksi testamenttien tai kauppakirjojen laatimiseen. Lainopillista neuvontaa saa asianajajatoimistoista tai lakitoimistoista, myös usein puhelimitse.

Asianajajaliiton verkkosivujen kautta löytyy hakupalvelu asianajajan osaamisalueen ja toimipaikan mukaan. Asianajaja on liiton hyväksymä jäsen. Lakiasiaintoimistojen toiminta ei ole samalla tavalla ammatillisesti valvottua toimintaa.

  • Asianajajat  linkki
    Tietoa asianajajista, sovintomenettelystä sekä liiton oikeusturvaohjelmasta. Etsi asianajaja - asianajajien toimistoluettelo.
    Suomen Asianajajaliitto

Julkista oikeusapua voit saada valtion oikeusaputoimistoista. Oikeusapua myönnetään hakijan tulojen ja varallisuuden perusteella. Vähävaraisille henkilöille oikeusapu on ilmaista. Oikeanlaisen oikeudellisen avun löytämisessä neuvoo Oikeuslaitoksen oikeusapuohjaus. Myös asianajajat hoitavat oikeusapuasioita.

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.