Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palveluoppaat / Ikääntyvän palveluopas / Oikeuteni / Asukkaana

Asukkaana

Keskeiset asumiseen liittyvät oikeudet ja velvollisuudet määräytyvät sen mukaan, asutko omistusasunnossa, vuokralla tai tavallisessa tai tehostettua hoitoa antavassa palvelutalossa vuokraisena tai asunto-osakkaana.

Jos asut omistusasunnossa, asunnon kunnossapitoa, ostoa tai myyntiä ja taloyhtiön toimintaa koskevat määräykset löytyvät asunto-osakeyhtiölaista ja asuntokauppalaista.

Vuokralaisen oikeuksisista säädetään huoneenvuokralaissa. Vuokralaista suojataan mielivaltaiselta irtisanomiselta tai kohtuuttomilta vuokrankorouksilta erityisillä säännöksillä, jotka löytyvät huoneenvuokralaista.

Hoitokodeissa tai vuodeosastoilla asuvat vanhukset voivat valita kotikuntansa alkuperäisen kotikunnan ja sen kunnan väliltä, jossa hoivakoti tai vuodeosasto sijaitsevat. He voivat myös muuttaa asumaan lähelle sukulaisiaan.

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.