Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Asioi verkossa / Tietoturva

Tietoturva

Lomakkeiden ja sähköisten asiointipalvelujen käyttäminen on tietoturvallista. Sähköisten asiointipalvelujen ja käyttäjien välinen viestintä on suojattu siten, että ulkopuoliset eivät voi saada sitä selville. Suojaus suoritetaan SSL-menetelmällä, joka on yleinen verkkopalveluissa käytetty salausmenetelmä.

Suojatun yhteyden tunnistaa siitä, että selaimen osoiterivillä näkyvä osoite alkaa https: (ei http:). Useat selaimet näyttävät suojatun yhteyden merkiksi suljetun lukon kuvaketta selaimen oikeassa alareunassa. Salattua yhteyttä käyttäviä sivuja ei tallenneta tietokoneen välimuistiin.

Jos käytät tietokonetta, joka on muidenkin käytössä, poistu kaikista ohjelmista ja palveluista, ennen kuin lähdet pois koneelta. Jos olet käyttänyt palveluita, joissa on käsitelty luottamuksellista tietoa, kannattaa myös tyhjentää selaimen välimuisti. Välimuisti eli cache tyhjennetään poistamalla koneelta väliaikaiset internet-tiedostot. Ohjeet välimuistin tyhjentämiseen löydät käyttämäsi selaimen omista käyttöohjeista.

Välimuistiin tallentuvien tietojen lisäksi käytettyjen verkkosivujen osoitteet tallentuvat selaimen sivuhistoriaan. Sivuhistorialistan avulla saadaan selville ne verkkosivut, joilla koneelta on käyty. Myös sivuhistoriatiedot voi tyhjentää selaimesta sen käyttöohjeen mukaisesti.

Lisätietoa tietoturvasta

  • Tietoturvaopas
    Tietoa liikkeellä olevista viruksista ja tietoturva-aukkojen päivityksistä.
    Useiden organisaatioiden tuottama
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.