Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Asioi verkossa / Sähköinen tunnistus ja allekirjoitus / Tunnistautuminen pankkitunnuksilla

Tunnistautuminen pankkitunnuksilla

Osaan asiointipalveluista on mahdollista tunnistautua pankkisi myöntämillä verkkopankkitunnuksilla. Pankkitunnukset saat tekemällä sopimuksen oman pankkisi kanssa.

Kun siirryt tunnistautumiseen, saat eteesi listan valittavissa olevista pankeista. Valitse pankki, jonka verkkoasioinnin tunnukset sinulla on. Seuraa pankin verkkopalvelun antamia ohjeita tunnistautumisessa. Jos et muista pankkitunnuksiasi tai tarvitset muuta apua tunnistuksessa, ota yhteyttä pankkiisi.

Käyttäessäsi tunnistautumisessa pankkitunnuksia käytettävien tunnuksien tulee olla henkilökohtaiset. Pankkitunnukset eivät voi olla sidoksissa esimerkiksi yritys- tai yhdistystoimintaan.

Jos puolisoilla on yhteinen tili, voi olla että tilin käyttämistä varten on otettu vain yhdet pankkitunnukset. Pankkitunnukset ovat kuitenkin aina henkilökohtaisia, joten ne on pankista myönnetty jommankumman puolison nimellä. Sähköistä tunnistautumista vaativia palveluja voi siis käyttää vain se henkilö, jonka nimissä pankkitunnukset ovat. Pankit myöntävät omat verkkopankkitunnukset molemmille yhteisen tilin käyttäjille heidän niin halutessaan.

Kun käytät tunnistautumisessa pankkitunnisteita, huolehdi siitä, että kukaan ei pääse käsiksi tunnukseesi, salasanaasi tai avainlukulistaasi. Muista aina lopuksi kirjautua ulos palvelusta. Jos käytät asiointipalvelua yhteiskäytössä olevalla tietokoneella, muista sulkea kaikki selainikkunat, kun lopetat palvelun käytön.

Muistathan, että pankit tai viranomaiset eivät koskaan lähetä sinulle sähköpostiviestejä tai ota sinuun puhelimitse kysyäkseen verkkopankkisi tai pankki- tai luottokorttiesi tunnuslukuja! Mikäli saat tällaisia yhteydenottoja, ota yhteyttä välittömästi omaan pankkiisi.

Kommunikoi tarvittaessa pankkisi kanssa verkkopankin sisään rakennetun asiakaspostin välityksellä. Älä lähetä arkaluontoisia henkilö- tai pankkitietoja tavallisessa sähköpostissa. Mikäli pankkitunnuksesi hukkuvat, ota yhteyttä omaan pankkiisi!

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.