Suomi.fi uudistuu kesän 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Asioi verkossa / Sähköinen tunnistus ja allekirjoitus

Sähköinen tunnistus ja allekirjoitus

Osa sähköisistä asiointipalveluista edellyttää turvallisuuden ja luotettavuuden takia käyttäjän sähköistä käyttäjän tunnistamista.

Jos asiointipalvelu vaatii tunnistautumisen, näet lomakkeen sivulla tekstin "Vaatii tunnistautumisen".

Tunnistautuminen tehdään asiointipalvelusta riippuen joko verkkopankkitunnusten, mobiilivarmenteen tai varmennekortin avulla. Tarjolla olevat tunnistautumistavat määrittelee aina lomakkeen vastuuorganisaatio.

Mikäli käytät tunnistautumisessa pankkitunnuksia, tunnuksien tulee olla henkilökohtaiset eivätkä ne voi olla sidoksissa esimerkiksi yritys- tai yhdistystoimintaan.

Osa sähköisistä asiointipalveluista pitää myös allekirjoittaa sähköisesti ennen lähettämistä. Allekirjoitus tehdään palvelusta riippuen joko verkkopankkitunnusten, mobiilivarmenteen tai varmennekortin avulla. Suomi.fi:ssä on myös sellaisia asiointipalveluita, joissa vaaditaan kahden tai useamman henkilön sähköinen allekirjoitus.

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.