Suomi.fi uudistuu kesän 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Asioi verkossa / Vuosi-ilmoitus luonnollisen henkilön lahjoitusvähennyksestä 2016 (VSLAHVAH)

Vuosi-ilmoitus luonnollisen henkilön lahjoitusvähennyksestä 2016 (VSLAHVAH)

Yliopiston ja korkeakoulun, joka on saanut tuloverolain 98 a §:ssä tarkoitetun vähennyskelpoisen lahjoituksen, on toimitettava Verohallinnolle tiedot verotuksessa vähennyskelpoisista lahjoituksista. Myös yliopistojen yhteydessä olevat yliopistorahastot ja ammattikorkeakoulut voivat saada vähennyskelpoisia lahjoituksia ja ovat velvollisia antamaan niistä vuosi-ilmoituksen.

Vähennyskelpoinen on vähintään 850 euron ja enintään 500 000 euron suuruinen rahalahjoitus, jonka luonnollinen henkilö tai kuolinpesä on tehnyt tiedettä tai taidetta edistävään tarkoitukseen Suomessa tai muualla Euroopan talousalueella olevalla julkista rahoitusta saavalle yliopistolle tai korkeakoululle taikka näiden yhteydessä olevalle yliopistorahastolle.

Tunnistautumiseen tarvitaan verkkopankkitunnus, sähköinen henkilökortti tai Katso-tunniste (PWD tai OPT).

Tietojen korjaaminen ja poistaminen verkkolomakkeella
Jos tiedot on ilmoitettu virheellisesti tai puutteellisesti, virheelliset tiedot on poistettava ennen oikeiden tietojen ilmoittamista. Korjaamismenettely on kerrottu tarkemmin lomakkeella.

Lomaketunnus: VSLAHVAH_v16
Vastuuorganisaatio: Verohallinto

Muut kieliversiot: ruotsiksi

Siirry sähköiseen asiointipalveluun

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.