Etusivu / Asioi verkossa / Ilmoitus varainsiirtoverosta (6012)

Ilmoitus varainsiirtoverosta (6012)

Ilmoita lomakkeella asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön osakkeiden hankinta ja hankinnasta suoritettu varainsiirtovero tai se, että kyse on ensiasunnosta. Sähköistä varainsiirtoveroilmoitusta ei voi käyttää ja tiedot on annettava paperilomakkeella, jos kyse on ns.osaomistusasuntojen kaupoista, vaihdosta, jos ensiasuntoa ei oteta kokonaisuudessaan vakituiseen asumiskäyttöön tai kyse on muiden kuin asunto-osakeyhtiön tai keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön kaupoista (ns. liikeosakkeiden kaupat).

Omatoimisissa kaupoissa varainsiirtovero on maksettava ennen ilmoituksen lähettämistä. Lomakkeella voit ilmoittaa vain yhtä huoneistoa koskevan kaupan, jossa voi kuitenkin olla useita ostajia. Mikäli ostajia on useita, on kaikkien ostajien tiedot ilmoitettava samalla lomakkeella.

Lomakkeen lähettämisen jälkeen tulosta vastaanottokuittaus. Ostaja saa omistuksensa merkityksi osakeluetteloon esittämällä vastaanottokuittauksella varustetun varainsiirtoveroilmoituksen asuntoyhteisölle.

Kirjaudu lomakkeelle verkkopankkitunnuksella, sähköisellä henkilökortilla tai Katso-tunnisteella. Selaimessa javascript pitää olla päällä.

Voit tallentaa lomakkeen keskeneräiseksi ja jatkaa sen täyttämistä myöhemmin. Lomake on Tallennetut lomakkeet -palvelussa. Voit hyödyntää aikaisemmin lähettämiäsi lomakkeita uuden ilmoituksen pohjana.

Aiemmin lähetetyn lomakkeen korjaaminen tai poistaminen: Soita numeroon 029 497 022 (ma - pe klo 9 - 16.15).

Lomaketunnus: 6012v16
Vastuuorganisaatio: Verohallinto

Muut kieliversiot: ruotsiksi

Siirry sähköiseen asiointipalveluun

 

Lataa tulostettavat lomakkeet

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.