Suomi.fi uudistuu kesän 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Asioi verkossa / Lahjaveroilmoitus

Lahjaveroilmoitus

Ilmoita saamastasi lahjasta OmaVero-palvelussa, kun lahjan arvo on 5 000 euroa tai enemmän. Lahjaveroilmoitus on annettava myös silloin, kun olet saanut samalta lahjanantajalta kolmen vuoden aikana lahjoja yli 5 000 euron arvosta. Käyvän arvon määrittämisessä voit käyttää apuna esim. kiinteistönvälittäjän lausuntoa tai Verohallinnon ohjetta Varojen arvostaminen perintö- ja lahjaverotuksessa.

Lahjaveroilmoitus on tehtävä kolmen kuukauden kuluessa lahjoituspäivästä.

Kirjaudu palveluun omilla verkkopankkitunnuksillasi tai sähköisellä henkilökortilla. Lahjaveroilmoitus on annettava paperilomakkeella, jos lahjansaajalla ei ole verkkopankkitunnuksia tai teet lahjaveroilmoituksen valtuutettuna toisen henkilön puolesta.

Aiemmin Suomi.fi-palvelussa lähettämäsi lomakkeet näet Tallennetut lomakkeet -palvelusta. Jos sinun on korjattava aiemmin Suomi.fi-palvelussa lähettämääsi lomaketta tai poistettava se, soita palvelunumeroon 029 497 018 (ma - pe klo 9 - 16.15, puhelun hinta pvm./mpm).

Lomaketunnus: 3602
Vastuuorganisaatio: Verohallinto

Muut kieliversiot: ruotsiksi, englanniksi

Siirry sähköiseen asiointipalveluun

 

Lataa tulostettavat lomakkeet

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.