Suomi.fi uudistuu kesän 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Asioi verkossa / Ilma-aluksen rekisteröinti tai omistajanvaihdos

Ilma-aluksen rekisteröinti tai omistajanvaihdos

Lomakkeella haetaan ilma-aluksen rekisteröintiä tai ilmoitetaan ilma-aluksen omistusoikeuden muutoksesta tai omistajan nimenmuutoksesta.

Jos ilma-aluksen omistaja on yhtiö, yhdistys tai säätiö, on lomake allekirjoitettava voimassaolevan kaupparekisteri- tai yhdistysrekisteriotteen mukaisesti. Mikäli ilma-aluksella on useita omistajia, tulee kaikkien omistajien allekirjoittaa lomake tai mukaan tulee vaihtoehtoisesti liittää valtakirja kaikilta omistajilta. Lisäksi liitteenä tulee olla lomake LU3006 Jatko-osa, joka sisältää kaikkien omistajien tiedot.

Lomake allekirjoitetaan ja lähetetään postitse osoitteeseen Liikenteen turvallisuusvirasto, PL 320, 00101 Helsinki tai sähköpostitse skannattuna osoitteeseen kirjaamo@trafi.fi.

Yksityishenkilöt voivat täyttää ja lähettää lomakkeen sähköisesti asiointipalvelussa. Mikäli ilma-alus on yhteisomistuksessa, tulee hakemukseen liittää valtakirja kaikilta omistajilta, jolloin valtuutettu voi tehdä hakemuksen / ilmoituksen yksin. Sähköiseen palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksin.

Lomaketunnus: LU3006
Vastuuorganisaatio: Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi

Muut kieliversiot: ruotsiksi, englanniksi

Siirry sähköiseen asiointipalveluun

 

Asiointiin liittyvät muut lomakkeet

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.