Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Asioi verkossa / Nimet. Ilmoitus kutsumanimestä väestötietojärjestelmään

Nimet. Ilmoitus kutsumanimestä väestötietojärjestelmään

Helpoiten ja nopeasti teet kutsumanimesi ilmoittamisen väestötietojärjestelmään Väestörekisterikeskuksen maksuttomassa Omien tietojen tarkastus - palvelun Ilmoita itse -osiossa. Tunnistautumista varten tarvitset joko henkilökortin ja tietokoneeseesi kortinlukijan, mobiilivarmenteen (matkapuhelimella) tai verkkopankkitunnukset.

Kun henkilölle on merkitty viralliset etunimet voidaan pyynnöstä merkitä erillinen tieto siitä, että hän käyttää kutsumanimenään jotakin virallisista etunimistään. Väestötietojärjestelmästä tieto kutsumanimestä voidaan luovuttaa kaikille niille tahoille, joilla on lain mukaan oikeus saada väestötietojärjestelmästä henkilöiden nimitietoja.

Jos haluat tehdä ilmoituksen kirjallisesti pyydämme täyttämään ja tulostamaan lomakkeen (ks. Lataa tulostettavat tiedostot) ja lähetä sen maistraattiin. Maistraattien yhteystiedot saat osoitteesta www.maistraatti.fi.

Lomaketunnus: Vrk_kutsumanimi
Vastuuorganisaatio: Maistraatit
Muu vastuuorganisaatio: Väestörekisterikeskus

Muut kieliversiot: ruotsiksi

Siirry sähköiseen asiointipalveluun

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.