Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Asioi verkossa / Nimet. Ilmoitus alle 12-vuotiaan lapsen etunimen muuttamisesta

Nimet. Ilmoitus alle 12-vuotiaan lapsen etunimen muuttamisesta

Lapsen vanhemmat ilmoittavat lapselle annettavat nimet joko kastavalle papille tai maistraatille väestötietojärjestelmään rekisteröimistä varten.

Lapsenne syntymätiedot on ilmoitettu synnytyssairaalasta väestötietojärjestelmään. Näiden tietojen perusteella lapselle annetaan henkilötunnus ja esitäytetään Lapsen tietojen ilmoittaminen - lomake, joka lähetetään vanhemmille. Lomakkeelle vanhemmat täytävät kohdan Tiedot lapsen nimistä ja äidinkielestä. Lomake Lapsen tietojen ilmoittaminen palautetaan lähettäneelle rekisteriviranomaiselle. Sen ohessa saapuneessa Tiedote lapsen vanhemmille on tietoa nimien antamisesta ja nimilaista.

Tällä lomakkeella ei voi ilmoittaa vastasyntyneelle lapselle etunimiä ja sukunimeä. Tämä on tarkoitettu vain etunimen muutosilmoituksen tekoon.

Kun lapsen etunimet on merkitty väestötietojärjestelmään voi/vat alle 12-vuotiaan lapsen huoltaja/t tällä lomakkeella ilmoittaa etunimen muuttamisesta. Etunimen voi muuttaa yhden kerran ilman perusteluja maistraatille tehtävällä maksullisella ilmoituksella. Sen jälkeen muutosta on pyydettävä maksullisella hakemuksella maistraatista, jossa etunimen muutokset ratkaistaan.

Kaikkien huoltajien on vahvistettava lomake henkilökohtaisilla sirullisilla henkilökorteilla tai verkkopankkitunnuksin tai mobiilivarmenteilla. Mikäli kaikilla ei ole tätä mahdollisuutta, pyydämme täyttämään tulostettavan pdf lomakkeen.

Nimenmuutoksen ilmoittamisessa opastavat maistraattien asiantuntijat.

Lomaketunnus: Vrk 1.48etu
Vastuuorganisaatio: Maistraatit
Muu vastuuorganisaatio: Väestörekisterikeskus

Muut kieliversiot: ruotsiksi

Siirry sähköiseen asiointipalveluun

 

Asiointiin liittyvät ohjeet

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.