Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Asioi verkossa / Nimet. Ilmoitus etunimen muuttamisesta

Nimet. Ilmoitus etunimen muuttamisesta

Etunimen voi muuttaa yhden kerran ilman perusteluja maistraatille tehtävällä maksullisella ilmoituksella. Sen jälkeen muutosta on pyydettävä maksullisella hakemuksella maistraatista, jossa etunimenmuutokset ratkaistaan.

15 vuotta täytttänyt henkilö voi itse päättää etunimensä muuttamisesta. Mikäli 15 vuotta täyttänyt henkilö tekee ilmoituksen etunimensä muuttamisesta tällä verkkolomakkeella tulee hänen vahvistaa se omalla henkilökohtaisella sirullisella henkilökortilla tai verkkopankkitunnuksin. Huoltajia voidaan kuulla asiassa.

Nimilain mukaan etunimiä pitää olla vähintään yksi ja niitä saa olla enintään kolme. Hyväksyttävyyttä koskevat samat säännöt kuin lapselle etunimiä annettaessa

Etunimen muutosilmoituksen rekisteröinti on maksullinen. Maksu suoritetaan maistraatin lähettämällä laskulla. Maksun kantamisperuste: katso osoitteesta www.maistraatti.fi - Hinnasto/Nimiasiat

Oikean lomakkeen valitsemisessa ja hyväksyttävän nimenmuutoksen ilmoittamisessa sinua opastavat maistraattien asiantuntijat.

Lomaketunnus: Vrk 1.43a
Vastuuorganisaatio: Maistraatit
Muu vastuuorganisaatio: Väestörekisterikeskus

Muut kieliversiot: ruotsiksi

Siirry sähköiseen asiointipalveluun

 

Lataa tulostettavat lomakkeet

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.