Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Asioi verkossa / Nimet. Ilmoitus aikaisemman sukunimen ottamisesta henkilökohtaiseen käyttöön tai siitä luopumisesta

Nimet. Ilmoitus aikaisemman sukunimen ottamisesta henkilökohtaiseen käyttöön tai siitä luopumisesta

Ilmoitus koskee henkilökohtaisen sukunimen käyttöön ottamista puolison nimen yhteyteen väliviivalla liitettynä eli kaksoisnimeä tai näin muodostetun nimen käytöstä luopumista.

Henkilö voi tehdä ilmoituksen avioliiton aikana vain kerran nimilain 9 § 3 mom mukaisesti lomakkeella annettuihin lauseisiin viitaten, jotka ovat "Ilmoitan ottavani henkilökohtaiseen käyttöön sen sukunimen, joka minulla oli naimattomana ollessani tai joka minulla oli avioliittoon mennessäni" tai "Ilmoitan luopuvani henkilökohtaisessa käytössä olevasta sukunimestäni".

Ilmoituksen rekisteröinti on maksullinen. Maksu suoritetaan maistraatin lähettämällä laskulla.

Oikean lomakkeen valitsemisessa ja hyväksyttävän nimenmuutoksen ilmoittamisessa sinua opastavat maistraattien asiantuntijat.

Lomaketunnus: Vrk 1.40a
Vastuuorganisaatio: Maistraatit
Muu vastuuorganisaatio: Väestörekisterikeskus

Muut kieliversiot: ruotsiksi

Siirry sähköiseen asiointipalveluun

 

Asiointiin liittyvät muut lomakkeet

  • Rakennushankeilmoitus (ainoastaan RH1-lomake) Lomaketunnus: RH1

    Rakennusluvan hakija täyttää lomakkeen (MRL 147 §) ja palauttaa sen muiden rakennuslupamenettelyssä vaadittavien asiakirjojen mukana kunnan rakennusvalvontaviranomaiselle.(Tä...

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.