Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Asioi verkossa / Pyyntö avioliiton esteiden tutkinnasta maistraatille

Pyyntö avioliiton esteiden tutkinnasta maistraatille

Kirkollisen vihkimisen edellytysten tutkiminen maistraatissa on mahdollista vain, jos evankelis-luterilaisen kirkon jäsen on käynyt rippikoulun vuonna 2011 tai aiemmin

Ainoastaan kihlakumppanit vahvistavat lomakkeen henkilökohtaisilla sirullisilla henkilökorteilla tai verkkopankkitunnuksin tai matkapuhelimella, jonka SIM-kortilla on mobiilivarmenne. Todistajia ei tarvita. Ensimmäisenä tunnistautuva täyttää molempien tiedot, ts. henkilötunnukset, nimet, osoitteet ja puhelinnumerot tai sähköpostiosoitteet. Näiden tietojen lisäksi on mahdollista pyytää, että kirkollisessa vihkimisessä tarvittava tieto rippikoulun käymisestä tarkistetaan evankelis-luterilaisen kirkon rekistereistä Suomessa. Myös aikaisemmin solmitut avioliitot ja rekisteröidyt parisuhteet merkitään lomakkeelle. Mikäli esteitä avioliitolle ei ole, saavat kihlakumppanit lomakkeen Todistus toimitetusta avioliiton esteiden tutkinnasta / vihkimisilmoitus. Lomakkeen osalta on ilmoitettava, noudetaanko se maistraatista vai säilytetäänkö se siellä vihkimistä varten. Todistuksen voi pyytää lähettäväksi postitse (merkittävä nimi ja osoite). Valittava, missä maistraatissa avioliiton esteiden tutkinnan suoritetaan (mahdollinen vihkimispaikka). Huom. Vihkimistilaisuudessa henkilöllisyys on todistettava esim. henkilötodistuksella, passilla, kuvallisella kela-kortilla.

Lomaketunnus: Vrk 0.44etu
Vastuuorganisaatio: Maistraatit

Muut kieliversiot: ruotsiksi, englanniksi

Siirry sähköiseen asiointipalveluun

 

Asiointiin liittyvät muut lomakkeet

 

Asiointiin liittyvät ohjeet

  • Puolison sukunimi ja lapsen sukunimi (www) Nimiasetuksen 1 §:ssä edellytetään, että kihlakumppaneille toimitetaan kirjallinen selostus nimilain säännöksistä puolison ja lasten sukunimestä sekä sukunimen muuttamisesta.
  • Tietoa avioliittolaista -esite (www) Avioliittoasetuksen 5 §:ssä edellytetään, että avioliiton esteiden tutkija toimittaa kirjallisen selostuksen avioliiton oikeudellisista vaikutuksista kihlakumppaneille silloin, kun he pyytävät avioliiton esteiden tutkintaa.
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.