Suomi.fi uudistuu kesän 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Asioi verkossa / Nimet. Sukunimenmuutoshakemus

Nimet. Sukunimenmuutoshakemus

Hakemus sukunimen muuttamiseksi. Mikäli haetaan etunimen muutosta tai sukunimenmuutosta useammalle henkilölle, tulee käyttää erillistä Nimenmuutoshakemus (useampi hakija) -lomaketta.

Sukunimeä muutettaessa hakijana on se henkilö, joka sukunimensä haluaa muuttaa. Hakijan on allekirjoitettava hakemus (Vetuma-tunnistautuminen). Kenenkään perheenjäsenen sukunimi ei muutu automaattisesti sen seurauksena, että toisen perheenjäsenen nimi muutetaan.Täysivaltainen henkilö tekee hakemuksensa itse.

Tieto sukunimenmuutoshakemuksen päätöksestä toimitetaan hakijalle haluttaessa kansalaisen asiointitilin välityksellä. Vaihtoehtoisesti päätös lähetetään hakijalle postitse.

Maksu suoritetaan maistraatin lähettämällä laskulla. Hakemus sukunimen muuttamisesta on 101 euroa. Hakemuksen käsittely aloitetaan vasta maksun suorituksen jälkeen.

Mikäli hakemuksesta on nimilain 18 §:n mukaan tiedotettava Virallisessa lehdessä, on päätöksen hinta 179 euroa, jolloin maistraatti laskuttaa erikseen 78 euroa (kuulutusmaksu).

Hakemuksen käsittelyaika on 1-3 viikkoa. Mikäli hakemukseen on pyydettävä nimilautakunnan lausunto, on käsittelyaika 3-9 kuukautta, jolloin tähän aikaan sisältyy myös kuuluttaminen Virallisessa lehdessä

Lomaketunnus: maist8_snimenmuutos
Vastuuorganisaatio: Maistraatit

Siirry sähköiseen asiointipalveluun

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.