Suomi.fi uudistuu kesän 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Asioi verkossa / Lomakemuodot / Word-lomakkeet

Word-lomakkeet

Tulostettavien Word-lomakkeiden avaamiseen tarvitset Microsoftin Word-ohjelman. Word-lomakkeita voi myös katsella näytöllä ja tulostaa Word Viewer -ohjelmalla. Ilmaisen Word Viewer -ohjelman voit ladata Microsoftin verkkosivuilta viereisen linkin kautta.

Jos käytössäsi on Microsoft Word-ohjelma, voit täyttää Word-lomakkeen kentät suoraan tietokoneella. Pystyt myös tallentamaan täytetyn lomakkeen omalle koneellesi.

OpenOffice.org toimisto-ohjelmisto on pitkälti yhteensopiva vastaavilla Microsoft Office -toimisto-ohjelmilla (Word, Excel, Powerpoint) tehtyjen asiakirjojen kanssa. OpenOffice on avoimeen lähdekoodiin ja avoimiin standardeihin perustuva täysimittainen toimisto-ohjelmisto. Tulostettavien Word-lomakkeiden avaamiseen voit käyttää myös OpenOffice.Org -ohjelmistoa, joka on ladattavissa internetistä ilmaiseksi.

Word-lomakkeen tulostaminen

Word-lomakkeen voi tulostaa joko täytettynä tai täyttämättömänä. Kun tulostat Word-lomaketta, voi ohjelma antaa joidenkin lomakkeiden kohdalla virheilmoituksen tulostusalueen reunuksista. Tämä ilmoitus aiheutuu erilaisista ohjelma- ja tulostinasetuksista, eikä siitä tarvitse huolestua. Ilmoitukseen kannattaa vastata "Kyllä" ja tarkistaa, onko lomake tulostunut oikein.

Täyttöohjeet

Word-lomakkeen täyttöön liittyviä ohjeita löytyy usein itse lomakkeesta. Joitakin lomakkeita varten on myös erillisiä ohjetiedostoja. Linkki erilliseen täyttöohjeeseen löytyy lomakesivulta Asiointiin liittyvät ohjeet-otsikon alta.

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.