Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Asioi verkossa / Lomakemuodot

Lomakemuodot

Suomi.fistä löytyy sähköisiä asiointipalveluita sekä tulostettavia Word-, Excel-, PDF- tai RTF-muotoisia lomakkeita.

Sähköiset asiointipalvelut

Sähköisillä asiointipalveluilla tarkoitetaan sähköisesti täytettäviä ja lähetettäviä lomakkeita. Osa näistä sähköisistä palveluista on yksinkertaisia verkkolomakkeita, osa moniosaisia ja vaiheittain eteneviä sähköisiä asiointipalveluja.

Suurin osa sähköisistä asiointipalveluista on käytettävissä ilman tunnistautumista. Joidenkin asiointipalvelujen käyttäminen edellyttää kuitenkin palveluun tunnistautumista ja mahdollisesti myös sähköistä allekirjoitusta. Tunnistautuminen ja sähköinen allekirjoitus tehdään varmennekortilla, pankkitunnisteilla tai mobiilivarmenteella. Mikäli käytät tunnistautumisessa pankkitunnuksia, tunnuksien tulee olla henkilökohtaiset eivätkä ne voi olla sidoksissa esimerkiksi yritys- tai yhdistystoimintaan.

Joissakin sähköisissä asiointipalveluissa Katso-organisaatiotunnistautuminen on myös mahdollista. Katso-tunnistautuminen edellyttää Katso-tunnisteiden hankkimista.

Tulostettavat lomakkeet

Tulostettavat lomakkeet ovat Word-, Excel-, PDF- tai RTF-muotoisia lomakkeita. Suurin osa tulostettavista lomakkeista on mahdollista täyttää tietokoneella ennen tulostusta. Täytetyt ja tulostetut lomakkeet toimitetaan vastaanottajalle yleensä postitse.

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.