Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Asioi verkossa / IBAN-tilinumerot ja pankkien BIC-koodit

IBAN-tilinumerot ja pankkien BIC-koodit

Suomalaiset pankit käyttävät yhtenäisen euromaksualueen (SEPA) maksunvälitystä. Myös suomalaisten pankkien tilinumerot ovat nykyään kansainvälisessä IBAN-muodossa.

Elokuusta 2014 alkaen tilinumero on aina ilmoitettava IBAN-muodossa. Asiointipalvelusta riippuen käyttäjän on tarvittaessa ilmoitettava myös käyttämänsä pankin BIC-koodi.

Oman IBAN-tilinumerosi löydät tiliotteestasi tai verkkopankista. Suomalainen IBAN on FI-alkuinen, ja siinä on 18 merkkiä. Vanhanmallisen tilinumeron voit muuntaa IBAN-muotoon pankkisi sivuilta löytyvän laskurin avulla.

IBAN-tilinumeroa tai BIC-koodia ei voi yrittää muodostaa itse, vaan ne on tarkistettava joko tiliotteesta, pankin sivuilta löytyvän IBAN-laskurin avulla tai verkkopankista!

Esimerkki vanhasta ja IBAN-muotoisesta tilinumerosta

Perinteinen tilinumero 500015-456 (ei kelpaa elokuusta 2014 alkaen)

IBAN-muotoinen tilinumero FI1350001540000056

Esimerkkejä BIC-koodista

  • OKOYFIHH
  • AABAFI22
  • PSPBFIHH
  • HANDFIHH

IBAN (International Bank Account) on kansainvälinen tilinumero. IBAN koostuu maakoodista, kaksimerkkisestä tarkisteesta ja tilinumerosta. Suomalainen IBAN on aina 18 merkkiä pitkä.

BIC-koodi (Bank Identification Code, SWIFT-koodi) on 8- tai 11-merkkinen tunnistetieto, joka yksilöi pankin tai pankkiryhmän, johon maksu on menossa.

Mikäli sinulla on kysymyksiä IBAN-tilinumeroiden tai BIC-koodien käytöstä, ota yhteyttä oman pankkisi konttoriin.

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.