Etusivu / Asioi verkossa / IBAN-tilinumerot ja pankkien BIC-koodit

IBAN-tilinumerot ja pankkien BIC-koodit

Suomalaiset pankit käyttävät yhtenäisen euromaksualueen (SEPA) maksunvälitystä. Myös suomalaisten pankkien tilinumerot ovat nykyään kansainvälisessä IBAN-muodossa.

Elokuusta 2014 alkaen tilinumero on aina ilmoitettava IBAN-muodossa. Asiointipalvelusta riippuen käyttäjän on tarvittaessa ilmoitettava myös käyttämänsä pankin BIC-koodi.

Oman IBAN-tilinumerosi löydät tiliotteestasi tai verkkopankista. Suomalainen IBAN on FI-alkuinen, ja siinä on 18 merkkiä. Vanhanmallisen tilinumeron voit muuntaa IBAN-muotoon pankkisi sivuilta löytyvän laskurin avulla.

IBAN-tilinumeroa tai BIC-koodia ei voi yrittää muodostaa itse, vaan ne on tarkistettava joko tiliotteesta, pankin sivuilta löytyvän IBAN-laskurin avulla tai verkkopankista!

Esimerkki vanhasta ja IBAN-muotoisesta tilinumerosta

Perinteinen tilinumero 500015-456 (ei kelpaa elokuusta 2014 alkaen)

IBAN-muotoinen tilinumero FI1350001540000056

Esimerkkejä BIC-koodista

  • OKOYFIHH
  • AABAFI22
  • PSPBFIHH
  • HANDFIHH

IBAN (International Bank Account) on kansainvälinen tilinumero. IBAN koostuu maakoodista, kaksimerkkisestä tarkisteesta ja tilinumerosta. Suomalainen IBAN on aina 18 merkkiä pitkä.

BIC-koodi (Bank Identification Code, SWIFT-koodi) on 8- tai 11-merkkinen tunnistetieto, joka yksilöi pankin tai pankkiryhmän, johon maksu on menossa.

Mikäli sinulla on kysymyksiä IBAN-tilinumeroiden tai BIC-koodien käytöstä, ota yhteyttä oman pankkisi konttoriin.

Tulosta
Lähetä Suomi.fi-linkki
X
 
 

Lähetä Suomi.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän Suomi.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai lähettää sen sähköpostitse haluamillesi vastaanottajille. Voit myös jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

XML Sivu päivitetty 09.09.2014
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.

Suomi.fi-toimitus | Valtiokonttori