Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Asioi verkossa / Harjoittele sähköistä asiointia

Harjoittele sähköistä asiointia

Harjoittelulomakkeella voidaan harjoitella verkkolomakkeen täyttämistä. Lomake muistuttaa yksinkertaista julkishallinnon tarjoamaa verkkolomaketta.

Verkosta löytyy myös moniosaisia, vaiheittain eteneviä verkkolomakkeita ja sähköisiä asiointipalveluja. Niitä ovat esimerkiksi verkkopankit. Asiointipalvelusta vastaava organisaatio tarjoaa usein ”demopalvelun”, jossa kyseisen palvelun käyttöä voi harjoitella. Kuitenkin useimmat verkkolomakkeet ja asiointipalvelut sisältävät samantyyppisiä kenttiä ja valintamahdollisuuksia kuin tässä harjoittelulomakkeessa, joten harjoittelu tällä lomakkeella voi auttaa myös niiden käyttämisessä.

Lomakkeen kentät ja valikot ovat keksittyjä. Lomakkeeseen täytettyjä tietoja ei tallenneta minnekään, joten voit harjoitella turvallisesti. Koska lomaketta ei ole suojattu salatulla yhteydellä (selaimen osoitekenttä on http-alkuinen) kannattaa henkilötiedot keksiä lomakkeen harjoittelutäyttöä varten.

Kun täytät lomakkeita julkisella päätelaitteella, muistathan tyhjentää selaimen välimuistin. Välimuistin tyhjennät poistamalla koneelta väliaikaiset Internet-tiedostot. Ohjeet löydät käyttämäsi selaimen omista käyttöohjeista.

Harjoittele lomakkeen täyttämistä valmiiden tehtävien avulla tai itsenäisesti. Tehtävät löytyvät harjoittelulomakkeesta.

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.